02-10-2024

2e Sponsorloop ‘Zonhove. Buitengewoon'; een event voor en door bewoners

Bij de 2e sponsorloop ‘Zonhove. Buitengewoon’ hebben de bewoners een mooi bedrag van 2.665 euro opgehaald. Tijdens een speciale bijeenkomst is dit bedrag bekendgemaakt. Met het jaarlijkse sponsorloop-event gaat SWZ zorg de komende jaren geld ophalen voor dit sponsordoel: een fijn thuis in een groene omgeving.

Bekijk hier de video en proef de sfeer

Peter de Weijer van team recreatie en zorgdirecteur Jorie Akkermans heetten zaterdag de 21e september iedereen welkom. Een grote groep bewoners draaide rondjes rond de Brinken in hun rolstoel, freewheeler, te voet of op skeelers én zelfs in een Red Bull raceauto. Op eigen kracht of samen met begeleiders, familie, vrienden en vrijwilligers. Overige bewoners zaten bij de Brinken of langs de kant en moedigden aan. Het plezier straalde van hun gezichten af.

Donatie van Boomkwekerij M. van den Oever 
Mascotte ‘Spekkie’, het spaarvarken, was de verrassing van de dag. Nancy van Heeswijk, entertainer en zangeres, maakte van het event een echt feest. De zon straalde volop, kraampjes werden druk bezocht en de homemade cake, appeltaart en kwarktaartjes vielen in de smaak. De kers op de taart was een donatie van Boomkwekerij M. van den Oever BV uit Son en Breugel. Rens en Wouter van den Oever doneerden maar liefst 5.635 euro voor de groene omgeving van Zonhove. Samen met het bedrag van 2.665 euro namens de bewoners komt het op een totaal bedrag van 8.300 euro. Dit is de tussenstand, want in december volgt nog een sponsoractie: het Kerstplein.

Samen betrokken 
Een van de drijvende krachten achter de sponsorloop is Karoline Uijen, fondsenwerver bij SWZ zorg. Zij betrekt het liefst zoveel mogelijk collega's, cliënten en hun familie bij de sponsorprojecten en events. “Zij weten als geen ander wat er nodig is. Een manier om betrokkenheid te vergroten is om samen deel te nemen aan activiteiten en evenementen, zoals deze sponsorloop en in december het Kerstplein. De sleutel tot succes is samenwerken, samen sparen en partners zoeken die SWZ Zonhove een warm hart toedragen.” 

Ideeën zijn welkom
De komende jaren volgen meer leuke sponsoracties. Heb jij een leuk idee? Denk aan het verzamelen van flessen of het organiseren van een Paasbrunch. Stuur dan een e-mail naar sponsorloop@swzzorg.nl  

Én noteer alvast de 3e sponsorloop ‘Zonhove. Buitengewoon’, medio september 2025 in je agenda! Het thema is ‘De biggetjesrace’ met spaarvarkentje Spekkie. 

Gedoneerd geld Zonhove. Buitengewoon 
Donaties in 2023: in totaal 8.000 euro

Donaties in 2024: tussenstand 8.300 euro

  • gift Van den Oever BV: 5.635 euro 
  • bijdrage sponsorloop bewoners Zonhove: € 2.665 euro 
  • bijdrage Kerstplein 2024: volgt

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We zijn bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur.