Hersenz

Leren omgaan met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel

Naast de ondersteuning, behandeling, begeleiding en andere mogelijkheden die we bij SWZ zorg bieden voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), kun je bij ons het behandelprogramma Hersenz volgen. Een landelijk behandelprogramma op maat voor mensen met NAH in de chronische fase, en hun naasten. Hersenz leert je omgaan met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel.

Leven met NAH
Als de acute fase na het oplopen van hersenletsel voorbij is, begint het pas echt. De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel kunnen groot en ingrijpend zijn. Vermoeidheid, vergeetachtigheid, concentratieproblemen of moeite met praten. Of je raakt sneller geïrriteerd, neemt minder initiatief of bent angstig. Je leven na je beroerte, ongeluk of hersenaandoening ziet er anders uit dan je leven vóór die gebeurtenis. Hoe ga je daarmee om? Hoe vind je je balans en je plek in je gezin en de buitenwereld weer terug?

Zelf en in groepsverband aan de slag
Het behandelprogramma Hersenz focust op die vragen en helpt je de antwoorden te vinden. Je gaat aan de slag met jouw klachten, vragen en doelen. Thuis, individueel én in een groep op locatie bij SWZ zorg. Een multidisciplinaire groep van ervaren specialisten helpt je in het hele proces. Denk aan een cognitief trainer, fysiek trainer, psychomotorisch therapeut, psycholoog en een bewegingsagoog.

Hersenz

Hoe zit Hersenz in elkaar?
Het behandelprogramma heeft 3 modules van elk 14 weken:

  • De impact van mijn hersenletsel
  • Grip op mijn energie
  • Aan de slag met mijn veranderde brein


Elke module bestaat uit 3 dagdelen groepsbehandeling per week en individuele behandeling.
Gemiddeld duurt het behandelprogramma 1,5 jaar.

 

Voor wie?
Je komt in aanmerking voor Hersenz als je:

  • De diagnose niet-aangeboren hersenletsel hebt, vastgesteld door een revalidatiearts of neuroloog.
  • Ouder bent dan 18 jaar.
  • Beperkingen ervaart in het omgaan met niet-aangeboren hersenletsel.
  • Een revalidatiebehandeling hebt doorlopen. Als je nog niet eerder hebt gerevalideerd, gaan we na waar je het best op je plek bent voor behandeling: revalidatie of Hersenz (of ergens anders).


Wil je meer weten over het behandelprogramma Hersenz of je aanmelden?

Op de website van Hersenz vind je alle informatie die je nodig hebt.

Of neem contact op met onze zorgbemiddelaars via telefoonnummer 088 799 82 22 of per mail: hersenz@swzzorg.nl.

Je kunt ook een (online) informatiebijeenkomst bezoeken.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. Onze zorgbemiddelaars helpen je graag verder. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 17.00 uur.